cursors butterfly...=)

Flapping Purple Butterfly

Followers

jom kite like...=)

Tuesday 29 May 2012

Kami BerEnam..=)

Assalamualaikum korg...
eiii...nape lar mate nie xley nk terlelap...haish..
ak nk kongsi kn ngn korang perihal kawan2 ak sejak zaman skola ag...
segala suka duka, masalah akan kami lalui bersama2..
urmm...harap hubungan nie kekal sehingga ke syurga..
nie de pic kteorg..tgk lar..

nie kawan2 ak..kami sentiasa b'6..
fatin wadhihah, nor nabila, nur diyana, ak (biha), siti zulaiha n noor hanifati...

kteorg kat ner2 pown ley posing...kat tandas pown jadi lar...

aku ngan nabila kat ats jejantas..heheee...

aku..ct..faty...
mase nie, kteorg teman kn faty jmpe buah ati..
dan skrg da jd tunang...

nie lak fatin wadhihah....wlupown mulut bising tp hati baek..=)


p/s :~ korg harap hubungan kte kekal sampai bila2..korg mmg kwn yg baek..akn tegur aku kalau aku wat salah..sentiasa ada diantara satu sama laen..susah nak cari sahabat macam korg...skrg masing2 ada tanggungjawab sendiri...aku, ct, nabila, fatin dan diyana...masih memegang tanggungjawab sebagai pelajar..manakala faty lak da jadi tunangan org...(semoga bahagia ke akhir hayat)...sayang korg..!!!!! =)





Sunday 27 May 2012

Muffin Coklat Sayang Mama..

Assalamualaikum...
rse lme lak Biha x menjengah ke blog nie..
da berabuk agaknya...
urmmm..kali nie Biha nk wat citer laen r..
"kali pertama masuk dapur"...hehe..
kata mama, "perempuan belajar tinggi2 pun, akhirnya ke dapur juga.."
so, sepatutnya kita kena belajar dari awal lagi lar...

MUFFIN COKLAT SAYANG MAMA

Nie lar resepi pertama yang mama ajar Biha..
xsangka menjadi..senang jer wat nie..kat cni, Biha sediakan resepinya..

Bahan-Bahan :~

2 biji telur
2 cawan gula
1 cawan serbuk koko
1 cawan minyak masak
1 cawan susu cair
1 cawan air panas
2 cawan tepung 

Panaskan oven pada suhu 180C, selepas itu pukul telur dan gula sehingga sebati, kemudian masukkan minyak masak, susu cair, dan juga air panas...setelah itu, masukkan tepung dan serbuk koko yang telah digaul dan terus putar dengan kelajuan maksimum sehingga betul2 sebati...dan masukkan ke dalam acuan....kemudian bakar selama 30 minit sebelum dihias dan boleh dimakan...satu adunan boleh dapat dalam 50 biji..Try to do it self and do the best...sedappp...=)